Dia DENIP per la no violència i la pau

El passat dimarts vam celebrar al col·legi el dia de la PAU. Alguns pares i mares van llegir aquest
MANIFEST PER LA PAU:
En un món en que les violències, les injustícies i les guerres formen part de la vida de moltes persones arreu del planeta, l’ alumnat, el professorat, els germans i tots els que formem part de la comunitat educativa del col·legi Sant Gabriel volem manifestar que:
– Totes les persones som responsables de que el món sigui cada dia més just, més pacífic i més segur. És un desig que es pot fer possible si treballem conjuntament, si cada dia fem una passa cap endavant per aconseguir-ho. Des dels detalls més petits, com no insultar, no barallar-se, i sobre tot, posar la paraula per damunt de les baralles i l’ agressivitat. Aquestes petites passes per construir la pau, es poden fer a casa, al’ escola, al carrer…
– La pau es construeix dia a dia, passet a passet, entre tots i totes. Només cal relacionar-nos amb les persones des del respecte i el diàleg, intentant conéixer què pensen, què senten… i com som, i mai des de la sospita i els prejudicis.
– Les violències, els conflictes, l’ agressivitat… acaben per fer mal, ningú surt beneficiat.
– Les violències porten a la por i la sospita, la sospita del qui és diferent. Les violències i les armes mai no han solucionat cap conflicte. Vers el contrari, acaben per augmentar la violència.
– Nosaltres pensem i creiem que el món pot ser un lloc molt més habitable on càpiga tothom on el diàleg estigui per sobre de les armes, les paraules davant els insults i les baralles.
I com que ho creiem volem deixar aquesta petita empremta, amb aquest acte i la participació de tots els membres de l’ escola avui, 30 de gener del 2018.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s